Åh, min herre gud.

Om gud hade funnit så hade han inte straffat jorden så hårt. Han hade muterat alla djur. Gjort dem smarta, någonting som människan absolut inte är. Vi påstår oss vara intelligenta. Smarta med andra ord. Då skulle jag vilja fråga alla där ute, alla människor såklart, är det smart av oss att köra bil? Är vi smarta när det kommer till att välja vad som är rätt mellan att äta kött och äta grönsaker. Bevisar vi vår intelligens genom att döda världen? Nej. Varför visar vi inte hur man egentligen borde använda intelligensen som vi påstår oss vara födda med? Vi säger att vi kan utföra stordåd. Jaha, när hur och var då om jag får fråga. Visst finns det många människor som arbetar för en bättre värld, men det går åt att alla hjälps åt. Tillsammans är vi alla så mycket starkare. Vi kan inte vara egoister hela våra liv. Vi måste kunna visa den generösa sidan av oss. Visa att det går att samarbeta. Människor motarbetar varandra hela tiden, dags att sluta upp med det. Jag vill i alla fall att världen ska vara en plats för alla, oavsett ursprung, identitet, språk ect. Du fattar nog vad jag menar. Varför kan vi inte bara starta om på nytt. Skapa en värld där alla är välkomna. En värld som inte liknar den vi lever i idag. Ett rent ut sagt kaos. Vill vi ha det så i framtiden? En värld som håller på att gå under jorden på grund av krig, överkonsumtion, fattigdom, terrorism, matbrist och klimatförändringar. Nej, nej och åter nej. Det vill i alla fall inte jag. Jag hoppas och önskar att alla håller med mig om denna fråga. Annars blir jag rädd. Jag är rädd, men det är inte konstigt. För i det samhället vi lever idag så finns det tendenser till krig även i Sverige. Kanske inte just idag, men när extrema socialister, med andra ord rasister, har etablerat sig mer än idag så vet man inte vad som kan hända.
Värt att tänka på.

Kommentarer
Postat av: tjabba

well well well, d c man! jusst precis den agnes jag känna till skrev d hä. mega mega tack, tack som fan. jag ha alltid känna så men som sakt tillsammans ä vi starkare, visst borde vi vara bättra intelligent o kunna tänka som du o rädda vårans lilla moder världen som håller på sjunka fortare än titanic...ingen listener på al gore :( men, jag älska skriva så ja borde sluta nu innan ja skriva sönder din sida, desutom ha du sakt allt ja tänka på vilket gö att ja hälla me till mer än 100%

yeahhhhh bless :)

p/s u shouldn't b ashamed of yourself, u came back stronger than ever...! worth waiting for...!

2010-11-08 @ 20:34:06
Postat av: Märta

Agnes detta är jättevärt att tänka på och jag hoppas också att många gör så! :)



Frågan är vad man ska göra åt dessa problem?

Hur ska man gå till väga?

Hur skulle du vilja stoppa fattigdom och krig?



Det sorgliga är ett inga har hållbara idéer nog, det är därför vi är fast :/

2010-11-09 @ 12:02:07
URL: http://martaf.blogg.se/
Postat av: tjabba

den dag ja fick fatta att om man vill komma under jorden måste man börja gräva fick mitt liv börja stämma för att istället för att räkna o räkna ä man redan igång. agnes ha redan börjat gräva o vi som hålla me borde haka på så att d gå fortare oxå vi lyckas bättra när man ä många. d finns dom organisation som jobba me såna frågor väl, politic jobba väl me sånt åxå t.ex miljö partiet ta upp visa av dom frågarna (green peace t.ex).fattigdom kan agnes ta sin fritid o jobba som volontär i såna organisation! d ha ja gjört sedan ja va 10, blev rödakorset medlem o hjälpa dom sjuka o dom som kan inte kunna ta hand om sig själva, handicappad o utverklingsstöda ungdomar...nu snura agnes tankar i 3 huvud, o mer bli d o hoppas en vacker dag hamna frågan från agnes blogg till svt debate...dom ä tunga frågor dom ta tid...folk vet men d som gö dom gö inget ä åxå att dom flesta ha fokus på bara att rädda eget ashlet, så länge ja ä ok, synd för dom som ha råkat illa. den bana ä mest popular just nu o d bli inte lätt att ändra på d! oj, va rädd att skriva för mycket; faaaaan!

2010-11-09 @ 13:44:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0